ברוכים הבאים לחדר החם

חברים יקרים,
לקראת חג הפסח המתקרב אנו משתפים ומעדכנים ביוזמות החדשות ובהתקדמות הפרויקטים בדרך להשגת היעדים והמטרות שלנו. הפעם אנו חוגגים את הצלחתו של "החדר החם", שנפתח לפני חודשים ספורים בלבד בשיתוף מרכז שיקגו, ומבקשים את תמיכתכם בהמשך הצלחתו של הפרויקט המיוחד הזה.
בניוזלטר נספר לכם ביתר פרוט על ה"חדר החם", ועל 20-30 ילדים צעירים, המשתתפים בפעילויות בו מדי יום. תגלו עד כמה המסגרת החינוכית הלא-פורמלית הזו נותנת מענה לצרכים דחופים הקיימים בקהילה, תפגשו את המשתתפים ותוכלו לקרוא את דבריו של אחד מחברי הצוות, שמסביר איך בדיוק כל זה עובד.
בסוף הניוזלטר נעדכן במספר יוזמות נוספות, שיחד עם "החדר החם" יוצרות תהליך משמעותי של התחדשות עירונית בשכונות העיר העתיקה בלוד.
אנו זקוקים לתמיכתכם על מנת להרחיב ולעבות את הפעילויות של ג'ינדאס בקהילה המקומית. תרומתכם תסייע להפוך את "החדר החם" נגיש למספר רב יותר של משפחות, ותגביר את שיתופי הפעולה של ג'ינדאס עם תושבי העיר, עם מרכז שיקגו ועם דמויות מפתח בקהילה. שיתופי פעולה אלו יובילו לשינוי חיובי בסביבה המיידית של תושבי השכונות בהן אנו פועלים.
בהוקרה רבה על תמיכתכם הנדיבה ובברכת חג פסח וחודש רמדאן שיביאו איתם התחדשות וצמיחה.
בידידות,
אביטל בלונדר
מייסדת ומנכ"לית
עמותת ג'ינדאס להתחדשות עירונית בלוד
מתגייסים לתמיכה ב"חדר החם"
לראשונה, ג'ינדאס משיקה קמפיין אינטרנטי לגיוס כספים ליוזמות ההתחדשות העירונית בשכונות העיר העתיקה של לוד. עד אמצע מאי אנו מקווים לגייס 5,000 דולר שישמשו להמשך פעילותו והתרחבותו של "החדר החם", מסגרת אחר-צהריים שהביקוש אליה הולך וגדל במהירות. המסגרת מספקת כיום מענה חיוני:
-
45 ארוחות חמות (בכל ערב לאורך הקיץ)
-
8 שיעורי מוזיקה מדי חודש
-
הארכת שעות הפעילות בשעתיים נוספות בחודשי הקיץ (יולי-ספטמבר)
-
מקום ל-10 ילדים נוספים שיהנו מהפעילויות במסגרת זו
-
5 מתנדבים נוספים
על הפרויקט
תוך חודשים ספורים עלה מספר החברים ב"חדר החם" בגילאי 5-12 מ-8 ילדיםל למעלה מ-30. בהובלת ג'ינדאס ומנהלת הפרויקטים של המרכז הרב-תרבותי, מהא שינאווי, צוות המרכז יצא לרחובות ו"אסף" אל "החדר החם" את ילדי השכונות, חלקם פגיעים ובמצבי סיכון. מסגרת זו מספקת יותר מפעילות אחר צהריים בלבד, ונותנת מענה מיוחד למשפחות שלא תמיד יכולות לדאוג ולפקח על ילדיהן או לספק להם ארוחה חמה. "החדר החם" מספק לילדים שגרה של פעילויות תרבות אומנות ופנאי, לצד למידה חווייתית ועזרה בשיעורי-בית. נוסף על כך, בכל אחר-צהריים מוקדש זמן לאכילה והירגעות. השאיפה של "החדר החם" היא לגבש קבוצת צעירים בעלי תחושת ביטחון ושייכות, להעניק כלים לביטוי עצמי, ולספק תחושת מסוגלות בהצבת מטרות והשגתן.
על הילדים
מכלול האתגרים העומד בפני רבים מהילדים המגיעים ל"חדר החם" מדי יום משקף את הקשיים הניצבים בפני תושבי השכונה. אחדים מהילדים זקוקים לארוחה מזינה, בעוד שאחרים מגיעים מבתים בהם ההורים מחוסרי עבודה או עובדים סביב לשעון תמורת שכר נמוך, ואינם יכולים להשגיח על ילדיהם אחר-הצהריים. שמונה מהמשתתפים הקבועים התייתמו מאחד מהוריהם, וככלל רוב הילדים משתייכים למשפחות חד-הוריות.
אחת מהם היא זואי (שם בדוי), בת 7, שהתייתמה מאמה כשהייתה בת 4, וכיום מתגוררת עם סבתה הקשישה, כאשר הדמות הדומיננטית בגידולה היא אחותה בת ה-14. רכזת "החדר החם" מטעם ג'ינדאס, מהא שינאווי, מספרת שבתחילה זואי נרתעה מהשתתפות בפעילויות, ולאחר שצוות החדר הקדיש לה זמן ותשומת-לב אישית, החלה להגיע מדי יום והפכה לדמות בולטת בקבוצת הילדים. עומר (שם בדוי) בן ה-8 הוא הצעיר מבין 6 אחים שגדלים בבית עם הורה יחיד, הסובל מבעיות בריאות חמורות. הוא בעל בעיות התנהגות, נתפס בעבר משחית מבנים בשכונה, ובתחילה סירב להגיע ל"חדר החם". מאז ששוכנע על-ידי הצוות לנסות ולהגיע פעם אחת, הוא כמעט ולא מחמיץ יום פעילות. מהא, מנהלת הפרויקט, מתארת את התהליך שלו כמעבר איטי מסגירות והתנהגות שלילית להפגנת אחריות, סבלנות ומחויבות.
על הצוות
מהא שינאווי מביאה עמה לתפקידה כמנהלת "החדר החם" שנים של ניסיון בעבודה בקהילה ובחינוך. לצד ניהול המסגרת עצמה,מהא משקיעה בטיפוח הקשרים עם הורי הילדים או האפוטרופוסים שלהם. "אני יודעת שהתנהגות שנתפסת כשלילית אצל ילד נובעת מרצון להשיג תשומת לב, שללא ספק חסרה לו מסיבות כאלו ואחרות. אנחנו שואלים אותם מה הם רוצים לעשות עם הזמן הפנוי שלהם, אילו דברים הם רוצים לספר לנו או מה היו רוצים שנדע עליהם?". מהא הקימה את הפרויקט המדהים הזה מאפס: גייסה קבוצת נערים מתנדבים מהשכונה והשיגה תרומות קטנות של חטיפים ומזון מעסקים מקומיים, בתקווה שפעילות "החדר החם" תגדל ותתרחב תוך מספר חודשים.
עדכונים נוספים
לצד המיזמים הקהילתיים, ג'ינדאס נרגשת להשיק פרויקט שימור והתחדשות של "בית הקשתות" – בית בד היסטורי, הממוקם בהמשך הרחוב בו יושבים משרדי העמותה ומרכז שיקגו. צוות מתכננים עובד כעת על תכנית שימור המבנה והשמשתו לצורך פעילות בתחומי האומנות והתרבות ולרווחת תושבי השכונה ומבקריה. תהליך התכנון עתיד להימשך כשישה חודשים ומנוהל בשותפות בין העמותה לבין עיריית לוד. פרויקט השימור לצד יוזמות בשיתוף תושבים, מהווים חלק מתוכנית-העל להתחדשות העיר העתיקה של לוד. אלו נעשים בשיתוף עיריית לוד ומרכז שיקגו ובהובלת ג'ינדאס.
בתחומי הקהילה – לצד הצלחת "החדר החם", רכזות הקהילה של ג'ינדאס – אולפאת, טלי ואינגודאי- ממשיכות להוביל בהצלחה פעילויות המערבות מגוון רחב של אוכלוסיות, בשיתוף מרכז שיקגו. לאחרונה קיימנו ערב שירה וריקוד ערבי מסורתי, ערבי מפגש בין נשים יהודיות מבוגרות, וסדנת רקמת טטריז מסורתית שמשכה משתתפים מכל האזור. בנוסף, פתחנו ספריה חדשה בשפה הערבית במרכז שיקגו.